Adezivi

Adezivul este un silicon de culoare neagra, care dupa 3 ore de la aplicare are aspectul si consistenta unei garnituri sau a unui cauciuc si joaca rolul de tampon intre caroseria din tabla si parbrizul din sticla.
Adezivul prin calitatile lui, dar si prin calitatea aplicarii are rolul de a izola interiorul caroseriei de infiltarea apei.
Impreuna cu parbrizul, adezivul este considerat element de siguranta in caz de accident, rolul acestuia fiind de a retine pasagerii in habitaclu.

Activator

primepag_32Activator-ul este o substanta volatila, care se aplica cu ajutorul unui pamatuf, in cantitate mica si are rolul de a curata suprafata de lipire.
Este folosit in principal pentru a pregati partea de caroserie, respectiv portiunea de parbriz care vor veni in contact cu adezivul, astfel incat aderenta sa fie maxima.

Primer

primepag_33Primer-ul este un lichid de culoare neagra, grund, cu intarire dependenta de umiditatea mediului, special creat pentru tratarea suprafetelor de contact inainte de aplicarea adezivului.
Rolul sau principal este de a acoperi micile defecte ale vopselei caroseriei care urmeaza sa sustina geamul. In cazul in care, in etapa de indepartare a vechiului geam s-a produs deteriorarea vopselei pe o suprafata prea mare, se recomanda utilizarea unei vopsele cu uscare rapida de aceeasi culoare ca a masinii.