CASCO

Asigurarea auto Casco, prin introducerea procedurii de constatare amiabila, va ajuta in cazul unui accident auto cu daune minore: parbrize auto, lunete, geamuri laterale, faruri sparte sa remediati mult mai repede dauna la autoturism. Ager Service prin colaborarea sa cu majoritatea societatilor de asigurari (Groupama, Generali, Allianz, Ominiasig, Asirom) din Romania, vine in sprijinul clientilor prin scurtarea drumului dintre service si asigurator.

Constatare si remediere dauna

Ager Service pune pe primul plan calitatea serviciilor si a pieselor de schimb, dar si timpul dumneavoastra. De aceea va prezentam pasii ce trebuie urmati de asiguratul auto Casco, in cazul unei daune (parbriz auto, luneta sau geam lateral fisurat/crapat sau spart):

  • prezentarea dumneavoastra la societatea de asigurari, respectiv centrul de daune al societatii (acesta poate fi in alt loc decat acolo unde ati incheiat polita), unde se constata dauna si obtineti documentul de introducere a autoturismului in reparatie;
  • cu documentele primite de la societatea de asigurari auto va prezentati la service-ul auto Ager Service unde lasati aceste documente si va programati pentru montaj (inlocuire parbriz, luneta sau geam lateral). La punctul de lucru Ager Service din Iasi programarea se face de comun acord cu dumneavoastra si in functie de lucrarile deja programate in service.

Identificare si inlocuire parbriz 

Service auto Ager Service are la dispozitie parbrize, lunete si geamuri laterale originale, pentru toate marcile auto indiferent de model: Volkswagen, Volvo, Ford, Peugeot, Opel, Renault, Mercedes, Audi etc. Identificarea geamurilor se face dupa anul de fabricatie (nu este necesara seria de caroserie, exista insa si exceptii: Mercedes, BMW, Man). Trebuie sa ne comunicati daca parbrizul este clar sau cu tenta, cu parasolar, daca are senzor de ploaie sau de lumina sau daca este cu incalzire, deoarece aceste implementari le cunoaste foarte bine utilizatorul masinii.

La receptia masinii in service-ul auto Ager Service se completeaza o fisa cu datele proprietarului din certificat si starea masinii, coduri si consumabile ce sunt folosite la montaj.

La aparitia unor vicii ascunse in timpul demontarii veti fi contactat pentru a va da acordul pentru continuarea lucrarii. Deoarece timpul de imobilizarea a masinii este de 3 ore, la Ager Service puteti astepta in receptia service-ului.

Odata cu ridicarea masinii primiti o copie la factura, certificatul de conformitate, garantia si recomandarile de intretinere. Factura in original trebuie depusa la societatea dumneavoastra de asigurari auto, impreuna documentele de inchidere a dosarului de dauna (cerere de despagubire).

Atentie, societatile de asigurari auto la care conform contractului incheiat cu dumneavoastra este stipulata plata reintregirii sau a unei francize (se refera la situatia in care valoarea asigurata este mai mica decit valoarea evaluata a masinii), plata se face in primul caz la asigurare si in al doilea caz la Ager Service.

Service mobil pentru asiguratii auto Casco

In cazul in care masina dumneavoastra a suferit pe langa pagube de tinichigerie si mecanica si daune la geamurile auto, puteti apela la Ager Service (service mobil) pentru a remedia in mod profesionist cu piese originale, sticla auto deteriorata. Echipa se deplaseaza la service-ul auto unde aveti imobilizata masina si inlocuieste parbriz, luneta sau geamuri laterale.

Va asteptam la service-ul nostru din Iasi: Ager Service Iasi.

Dictionar asigurari

Cesiunea  – Dreptul Contractantului de a obtine credite bancare, garantand cu contractul de asigurare.

Dauna –  Prejudicial material ori financiar aparut in urma producerii riscului asigurat.

Dauna (paguba) partiala – Avarierea sau furtul unor parti componente ale bunurilor asigurate, astfel incat readucerea in starea dinaintea producerii evenimentului asigurat poate fi facuta prin repararea, reconditionarea sau inlocuirea unor parti componente.

Dauna (paguba) totala  – Furtul sau avarierea bunurilor asigurate intr-un asemenea grad incat refacerea prin repararea, inlocuirea ori reconditionarea partilor sau pieselor componente nu mai este posibila ori costul acestora ar depasi 85 % din suma asigurata.

Despagubire – Suma platita de Asigurator, dupa caz, Asiguratului sau Beneficiarului asigurarii, pentru daunele produse in urma manifestarii riscurilor asigurate.

Eveniment asigurat – Riscul asigurat, definit in conditiile contractuale din producerea caruia au rezultat daune asupra interesului asigurat; manifestarea actului de imprudenta sau neglijenta, comis de Asigurat sau de prepusii acestuia in perioada asigurata, care a cauzat prejudicii unui tert.

Explozie – Eliberarea brusca de energie provocata de tendinta unor gaze sau a aburilor de a se dilata. Explozia unui rezervor (cazan, conducta, s.a.m.d.) poate fi considerata ca atare numai daca peretii acestuia sunt fisurati in asa masura, incat are loc o echilibrare brusca a presiunii din interiorul si din exteriorul rezervorului sau: evacuare brusca, accidentala, necontrolata si continua de fluide si substante la nivelul suprafetei pamintului sau fundului apei, urmata de curgere continua si necontrolata si datorata presiunii subterane.

Fransiza – Partea de dauna care ramane in sarcina Asiguratului si care se deduce din cuantumul despagubirii pentru fiecare eveniment asigurat.

Fransiza temporala – Perioada de timp calculata in numar de zile sau saptamani si mentionata in Polita, pentru care nu se platesc nici un fel de sume asigurate sau compensatii.

Furt prin acte de talharie – Furtul savarsit de o persoana sau un grup de persoane care: foloseste violenta impotriva Asiguratului sau a unui prepus al Asiguratului fortandu-l sa abandoneze bunurile asigurate; prin amenintarea cu vatamarea corporala sau moartea, comisa in cladirea sau locul unde se afla bunurile asigurate, determina Asiguratul sau prepusul sau sa abandoneze bunurile asigurate; datorita actiunii sale prin amenintare si/sau accidentare anuleaza forta de rezistenta a asiguratului sau prepusului sau cu scopul de a-si insusi bunurile asigurate.

Furt prin efractie – Furtul in urma caruia raman urme ca faptuitorii l-au savarsit, intrand in incaperea incuiata prin spargerea peretilor, usilor, legaturilor sau dispozitivelor de inchidere (broaste, chei, lacate, zavoare, etc). Inspectie de risc: Vizualizarea si verificarea starii generale, precum si conformitatea documentelor prezentate, ale autovehiculelor aflate sub incidenta asigurarii.

Leasing – Operatiune prin care o parte, denumita locator, transmite pentru o perioada determinata dreptul de folosinta asupra unui bun al carui proprietar este celeilalte parti, denumita Utilizator, la solicitarea acesteia, contra unei plati periodice, denumita rata de leasing, iar la sfarsitul perioadei de leasing locatorul se obliga sa respecte dreptul de optiune al Utilizatorului de a cumpara bunul, de a prelungi contractul de leasing ori de a inceta raporturile contractuale.

Polita de asigurare – Documentul emis de Asigurator in baza si cu respectarea prezentelor conditii de asigurare si a conventiei cadru de asigurare, prin care se stabilesc conditiile specifice (limita raspunderii/polita, perioada de asigurare, prima de asigurare, fransiza) in care se incheie asigurarea unui risc specificat. Aceasta cuprinde: formularul de polita, conditiile de asigurare precum si alte anexe sau suplimente care sunt convenite intre Asigurat si Asigurator ca facand parte din Contractul de asigurare.

Societate de leasing – Societatea comerciala care are in obiectul de activitate desfasurarea operatiunilor de leasing si un capital social minim, subscris si varsat integral la infiintare, conform legislatiei in vigoare.

Subasigurare – Situatia aparuta in urma producerii unui eveniment asigurat prin care se constata ca suma asigurata este mai mica decat valoarea de inlocuire a bunului asigurat.

Suma asigurata – Suma inscrisa in polita de asigurare pe care o primeste Beneficiarul in cazul decesului Asiguratului in perioada de asigurare sau Asiguratul in cazul supravietuirii; in plus de aceasta, Beneficiarul va mai primi o suma de bani, al carui cuantum nu poate fi precizat, rezultata prin valorificarea participarii la fondul de beneficii financiare. Suma pentru care s-a facut asigurarea reprezinta maximumul raspunderii Asiguratorului in cazul producerii unuia sau mai multor evenimente asigurate.

Suma asigurata maxima actuala – Valoarea maxima lunara a inventarului viu a tuturor declaratiilor lunare pe timpul perioadei de asigurare.

Suma asigurata maxima lunara planificata – Valoarea maxima lunara planificata a inventarului viu pe intreaga gospodarie, asa cum este trecut in planificare.

Suma asigurata medie actuala – Valoarea totala a inventarului viu din declaratiile lunare pe timpul perioadei de asigurare.

Suma asigurata medie lunara planificata – Valoarea medie lunara planificata a inventarului viu pe intreaga gospodarie, asa cum este trecut in planificare.

Vehicul – Orice autovehicul desemnat pentru calatorie terestra si propulsat prin putere mecanica, dar care nu circula pe sine.